mai,2017

Sursă: WikipediaMET

Gabriel Fereșteanu[1], (n. 6 iulie 1993București), este un jurnalist român[2] , autorul unor anchete pentru Evenimentul Zilei, realizator al mai multor programe radio(Gold FM și Radio România- București FM) și TV (TVR1, Music Channel), cunoscut și pentru proiectul online #Peromânește. A absolvit Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” din București și Facultatea de Drept, Universitatea din București.

El este autorul mai multor anchete de primă pagină pentru cel mai citit ziar quality din România, Evenimentul Zilei.Este mai cunoscut datorită proiectului #Peromânește care adună câteva milioane de vizualizări pe Youtube și a fost difuzat de postul public de televiziune, TVR, dar și de stația de radio privată GOLDFM (96,9 FM). Din iunie 2018 a trecut în matinalul București FM și a început colaborarea cu Societatea Română de Radiodifiziune.

Primul său job, jurnalist la Evenimentul Zilei, în secția social. La 20 ani a semnat, pentru prima oară, prima pagină a celui mai citit ziar quality din România: o anchetă despre existența ileaglă a Partidului Comunist, sub nasul autorităților. Colaborarea cu EVZ continuă și astăzi, fără întrerupere, indiferent de celalte proiecte în care a fost implicat. Anchetele sale au vizat atât subiectele momentului, cum ar fi cazul Doctorului Burnei sau subiecte exclusive legate de educație și justiție. Cea mai de impact anchetă a vizat TVR și o serie de angajări ilegale.Ancheta lui a trimis PDG-ul TVR în anchetă la Parlament, iar la scurt timp, conducerea TVR a oprit toate demersurile privind noile colaborări.

Prima experiență pe TV a avut loc la TVR, la vârsta de 16 ani, într-o emisiune pentru adolescenți. Timp de doi ani a fost implicat și alte proiecte, printre care emisiunea Opera Prima. De la 23 de ani a avut o emisiune de divertisment pe Music Channel, Clinica lui Fereșteanu [1]. La 24 de ani, a intrat co-host în emisiunea de prime-time Pulsul Zilei, de pe TVR1, pentru o scurtă perioadă de timp.

În FM, cu propria emisiune, s-a auzit în urmă cu un an, la GoldFM(96.9FM), unde timp de 9 luni, vinerea a avut tronsonul de drive time, cel mai important tronson, după matinal. În emisiunea ,,Pe Românește”, sezonul 2, Gabriel Fereșteanu a făcut echipă cu Christian Sabbagh.. Se mută de la postul privat de radio la postul public, unde intră în matinalul ,,Bună dimineața, București” – București FM [2] în iunie 2018 și începe colaborarea cu Societatea Română de Radiodifuziune.

“Mă bucur foarte mult că am decis să-mi deschid o firmă de strategie și comunicare pentru business-uri și persoane. A fost o decizie extrem de inspirată pentru că pe de-o parte mi-am pus în valoare toate cunoștințele din media și din online și pentru alții, iar pe de altă parte am primit o relaxare financiară. Acum media este pe locul 2 la venituri și sunt recunoscător că am în portofoliul firmei mele de strategie companii internaționale și naționale de succes.”, a declarat, în mai 2018, Gabriel Fereșteanu despre firma pe care și-a lansat-o la începutul anului.