Document de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site

1. Introducere

2. Contextul legislativ

3. Drepturile dvs

4. Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal

5. Consimtamantul dvs. pentru utilizarea cookie-urilor

6. Ce este un “cookie”?

7. Care sunt avantajele cookie-urilor?

8. Care este durata de viata a unui cookie?

1. Introducere

Aceasta politica privind utilizarea cookie-urilor este conceputa pentru a va informa in legatura cu practicile noastre in ceea ce priveste colectarea de informatii de la dvs. atunci cand vizitati site-ul nostru, prin intermediul cookie-urilor si a altor tehnologii de urmarire, insa cu respectarea dreptului dvs. la protectia datelor cu caracter personal care va privesc.

Cookie-urile noastre nu retin date cu caracter personal cum ar fi numele tau sau detaliile bancare. Acestea doar ne permit sa aflam informatii dupa ce v-ati autentificat sau ajuta la a face legatura intre informatiile privind navigarea facuta si datele tale cu caracter personal atunci cand alegi sa te inregistrezi pentru un serviciu sau buletin informativ.

Confidentialitatea informatiilor este o responsabilitate permanenta si, prin urmare, ne asumam ca vom actualiza din cand in cand acest document de informare pe masura ce vom intreprinde noi practici privind datele cu caracter personal sau vom adopta noi politici de confidentialitate. In ceea ce priveste prelucrarea datelor bazate pe consimtamant (dupa cum este descris mai jos), va vom notifica orice modificare si vom solicita consimtamantul dvs. suplimentar.

Precizam ca nu vom solicita ori primi informatii, de orice natura, de la copiii sub 16 ani. 

Informatiile de mai jos aduc la cunostinta dvs. mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul www.a1.ro. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

Site-ul www.feresteanu.net este operat de societatea GEFER DIGITAL  SRL (cu sediul in Bucuresti, Buzoieni, nr.4) ce utilizeaza cookie-uri atat proprii, cat si de la terti, pentru a furniza vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului vizitatorilor si clientilor sai. De asemenea, va informam ca site-ul este gazduit (hosting provider) de webserverul Bigstep.

2. Contextul legislativ

Conform cerintelor Directivei (UE) 2002/58/EC („Directiva E-Privacy”) si a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („Regulamentul GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care dvs. ni le furnizati prin utilizarea site-ului nostru in acord cu prevederile Regulamentului GDPR si a Directivei E-Privacy.

In special, Regulamentul GDPR ne obliga, in primul rand, sa oferim posibilitatea ca utilizatorul sa-si exprime sau, dupa caz, sa-si retraga oricand consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, sa rectifice continutul datelor cu caracter personal sau sa solicite transferul datelor cu caracter personal catre un alt operator, iar, in al doilea rand, sa informam utilizatorul despre continutul cookie-urilor utilizate de site-ul nostru, ce categorii de date personale ale utilizatorului  sunt prelucrate de cookie-urile noastre, ce facem cu informatiile obtinute de cookie-uri si unde stocam respectivele informatii, oferirea unui nivel de securitate ridicat asupra informatiilor colectate de cookie-uri, posibilitatea utilizatorului de a bloca oricand rularea oricarui sau a tuturor cookie-urilor de site-ul nostru, precum si stergerea informatiilor colectate de cookie-uri.

Pentru mai multe detalii privind continutul acestor norme juridice, va rugam sa accesati urmatoarele link-uri:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=celex%3A32002L0058

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

3. Drepturile dvs.

Regulamentul GDPR ofera anumite drepturi persoanelor vizate. Aveti dreptul de a accesa si de a rectifica (corecta) inregistrarea datelor dvs. personale prelucrate de noi daca acestea sunt inexacte. Ne puteti solicita sa stergem aceste date sau sa incetam prelucrarea acestora, sub rezerva anumitor exceptii. De asemenea, ne puteti solicita incetarea utilizarii datelor dvs. in scopuri de marketing direct. Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de protectie a datelor daca aveti ingrijorari cu privire la modul in care prelucram datele dvs. personale. 

AVERTIZARE! Va rugam sa va exersati cu intelepciune drepturile si sa retineti ca abuzul de drepturi va poate atrage raspunderea.

Datele de contact ale autoritatii nationale de protectie a datelor cu caracter personal sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: Bucuresti, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336

Pagina de internet: http://www.dataprotection.ro

Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602

4. Consimtamantul dvs. pentru utilizarea cookie-urilor

Odata ce ati accesat site-ul nostru veti fi intampinat de un mesaj prin care vi se va cere consimtamantul in acord cu dispozitiile legale aplicabile cu privire la categoriile de cookie-uri pe care veti fi sau nu de acord sa le folosim pe durata vizitei dvs. pe site-ul nostru. De asemenea, este important de retinut ca prin consimtamantul dat in sensul utilizarii cookie-ului/urilor respectiv/e veti fi de acord si cu stocarea in conditii de siguranta a informatiilor colectate de cookie-ul/-urile cu care ati fost de acord.

Pana la momentul la care procesul de accept/refuz pentru utilizarea cookie-urilor nu este finalizat niciun cookie nu va fi utilizat de site-ul nostru, cu exceptia cookie-urilor in lipsa carora site-ul nu poate functiona.

Precizam ca oricand veti avea posibilitatea sa blocati rularea cookie-urilor asa cum veti vedea mai jos, dar si posibilitatea de a sterge informatiile colectate de cookie-uri.

5. Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului de pe care se acceseaza acest site (mai multe detalii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie).

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata, iar tehnic doar web-serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.

Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate pe hard drive-ul unui computer sau echipament pentru o durata configurata de website-ul care l-a plasat. Acest tip de cookie-uri pot fi sterse de utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

6. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (browser-ul pe care il folositi dvs., spre exemplu Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, etc.) si un web-server anume, mai precis serverul care gazduieste site-ul nostru. Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex. preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

7. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de web-servere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (cookie-urile de sesiune) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul paraseste website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-urile persistente). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment.